Ако се чудите дали 3D тапетите са правилният избор за вашата

...
Ако се чудите дали 3D тапетите са правилният избор за вашата
Коментари Харесай

3D тапет – какви видове има и как да изберем правилния

Ако се чудите дали 3D тапетите са верният избор за вашата всекидневна или спалня, то отговорът изрично е да. Този съвременен акцент в интериора набира все по-голяма известност. Решенията за стени от този вид са неповторим метод да извършите декора в помещението несравним и да му придадете повече виталност и дълбочина.

Фототапетите са съвършения избор освен за всекидневна, хол или спалня, само че и за кухня или баня. Какво съставляват и какви типове има – дано забележим какво ще споделят от онлайн магазин Домко.

Какво е 3D тапет?
С какво се отличава елементарният ретро модел от триизмерните изображения за стена? Докато класическият вид основава двуизмерен декор, 3D тапетите работят с триизмерното пространство – дължина, широчина и височина или дълбочина. С други думи, тези интериорни решения безусловно “изскачат ” от стената, като си играят със сетивата ви по доста забавен метод.

Така се основава уютно и раздвижено пространство, което уголемява помещението образно. Това е по този начин, тъй като релефните модели изпъкват на равната повърхнина на стената.

И до момента в който познатите ни геометрични или пък флорални обичайни разновидности подчертават върху по-класическа хармония, триизмерните типове са финален шлагер в интериорния дизайн. Благодарение на вярното изображение стаята придобива напълно друг тип и се изпълва с нова атмосфера.
Какви типове има?
В процеса на произвеждане на тапетите с 3D се употребява специфична багра с гранули, които по-късно пречупват лъчите на слънцето. Резултатът от това е, че изображението наподобява изпъкнало и обемно.

Основните типове 3D модели са:
Винил с хартиена поставка – предопределен за жилищни стаи. Въпреки че е резистентен на петна и мазнини, той не е подобаващ за баня и влажни помещения;Винил с влийс основа – направен от нетъкан текстил с високо качество. Това е вероятно най-надеждният и устойчив тримерен вид. Трудно се износва и не губи своя цвят. Предлаган в необятна гама от цветове, шарки, форми и текстури. Подходящ е за всяка стая, даже за коридори, антрета и стълбища;3D тапет с цифров принт – опцията разрешава да изработите модел за стена с ваша неповторима фотография. Много подобаващи са за детска стая;Влийс Фототапет – този тип е елементарен за разчистване и устойчив на времето. Отлична алтернатива е за тези от вас, които желаят да държат скуката настрани – избирате жизнен и пъстър вид с детайли;Самозалепващи с 3Д резултат – леки и доста лесни за слагане. Нужно е единствено да отлепите лепенката на гърба и да ги поставите на стената. Изработени са от влагоустойчива пяна от ПВЦ.Какви са техните преимущества?
Поставянето на друг 3D тапет във всяка една обособена стая от вкъщи ви основава несравним интериор. Красивата фотография или десен на стената може да кореспондира съвършено с разнообразни елементи и аксесоари, които добавите в помещението. Служи прелестно и за настрана зониране на помещението.

3D тапетите могат да бъдат залепени освен на стената, само че и на тавана, върху загради от гипсокартон.

Основните преимущества на 3D тапетите са:
неповторим дизайн на стаята;дълбочина на помещението, което основава чувството за повече простор;
уголемява образно стените и помещението поради раздвижените триизмерни изображения;не изискват специфични грижи, тъй като се почистват лесно;поставянето им не е мъчно, като могат да прикрият разнообразни дребни недостатъци по стените и са на налични цени.Как да изберете верните?
За да изберете верните 3Д тапети, би трябвало да сте решили авансово какво желаете. Много известни са геометричните модели с решетки и разнообразни сходни десени. Модерно предложение са с хексагонов принт, такива с реплика на камъни и тухли. За най-романтичните натури измежду вас подобаващи са дизайните с цветя и красиви флорални претекстове. Особен изискан в дома ви ще придадат триизмерните тапети с градски фотоси, които транспортират непосредствено в хола ви динамичността на улиците и височината на постройките. Важно е на първо място да се съобразите с цветовата скица на стаята. Помислете на коя стена ще го поставите и вземете верните размери.

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР